OM

YOGA I VEDBÆK & LIBERTY YOGA ®

 

Hej! Jeg er Charlotte Balle og er founder af yogastudioet Yoga i Vedbæk og Liberty Yoga ®, der har hjemme i vores egen gamle stemningsfyldte Villa Marie fra år 1900. Jeg er glad for at kunne invitere dig inden for i Villa Marie og dele ud af yogaens verden.

 

Jeg selv startede i 2016 med at undervise i Vedbæk under navnet Liberty Yoga by the Sea, fordi yogaens mål er at gøre os frie - og jeg elsker at stå i vandkanten og mærke friheden og indånde livsenergien fra havluften. Liberty Yoga ® er i dag et registreret varemærke og rummer hele filosofien i min yogaundervisning.

 

OM CHARLOTTE BALLE

 

Jeg har dyrket yoga i over 25 år og er certificeret som yogalærer (RYT 200) gennem den internationale organisation Yoga Alliance. Det indbefatter mængder af yogafilosofi, konventionel anatomi og yogisk anatomi samt en masse træning med hatha yogaen som fundament. Jeg har prøvet mange forskellige yoga-former gennem tiden, og min undervisning er en blanding af forskellige stilarter, som jeg intuitivt sætter sammen, så de passer til dit behov lige her og lige nu...

 

Jeg er uddannet på "Den Intuitive Yogalæreruddannelse" og har iøvrigt hentet god læring og inspiration hos nogle af landets dygtigste yogalærer i min egen træning gennem tiden.

 

Mit arbejdsliv handler om at kommunikere, med i bagagen har jeg en mastergrad i kommunikation, men også en uddannelse som ID-coach ID-group faclitator og mange års ledererfaring. Bor i Vedbæk og elsker vandet, stranden, skoven og byens gode lokale liv med børn og aktiviteter. Født og opvokset i Nordjylland, hvor Vesterhavet og Limfjorden altid vil være et sted for mig at vende "hjem", når jeg har brug for ro eller et frisk pust til at klare hjernen og give liv til kroppen.

BLOG: SÅDAN BLIVER DU FRI FOR LIDELSE


Yogaens mål er at befri os fra lidelse og gøre os frie. Her får du yogafilosofiens bud på, hvordan det kan ske.

 

Hatha yoga er en måde at øve dig på at være til stede i kroppen. Du øger opmærksomheden på kroppen og på dit åndedræt i nu'et og stilner tankerne. Men din egen opmærksomhed er også yogavejen til at blive fri for lidelse. Intet mindre.

 

I yogafilosofien taler vi om, at der findes et slør, uvidenhedens slør (avidya) med ”5 urenheder”, der er årsag til al vores lidelse. Vidya betyder selv-kendskab, og avidya betyder ikke-selv-kendskab. Vores selv-uvidenhed er med andre ord den ultimative kilde til al vores lidelse. For at se dette, må du først blive opmærksom på det.

 

Når vi er fyldt op af uopmærksomme handlinger og tanker, er det af uvidenhed eller ignorance over for vores egen natur. Det kan eksempelvis være tanker om grådighed, selvbebrejdelse, tiltrækning, frastødning, om at være god nok eller ikke at være god nok.

 

Beskrevet ud fra en hatha-yoga oplevelse, hvor du er i en lang række behagelige, udstrækkende og styrkende øvelser, der hjælper dig  til at slappe af, så kan yogaen hjælpe dig til at få større selv-kendskab og observere det, som du og dit ego har af tanker om dig selv, og som du identificerer dig med: ”Jeg er på toppen”, ”jeg er ikke god nok”, ”det er mig, der har gjort det” osv.

 

Gennem en yogapraksis kan du øge nærværet i nu´et og øve dig i at observere og bare "glo" på det, der er, med opmærksomhed og venlighed. Reagerer du med modvilje eller aversion, inviterer du blot venligt opmærksomheden tilbage på åndedrættet. Uden at vurdere, give karakterer og konkurrere.

 

Omvendt kan du at få lyst til at blive længere tid i en stilling, som vækker behagelige følelser. Ved blot at være opmærksom og observere lysten og tilknytningen til denne følelse, kan du undervejs træffe et bevidst valg om at blive i stillingen - eller gå videre til den næste.

 

Inden for yogafilosofien arbejder vi også med frygten for at dø og livsviljen til at klynge sig til livet. I relation til vores arbejdsliv kunne det handle om at klynge sig til et bestemt job af frygt for ikke at kunne opretholde eksistensen og ikke at kunne forsørge sig selv og sine børn.  Det er lidelse.

 

Vi mennesker kan ifølge yogafilosofien overvinde vores lidelser, hvis uvidenhedens slør opløses. Så kan vi uden filter eller slør skelne mellem, hvad der er rigtigt og forkert, og kan handle på det. Både på yogamåtten og i livet udenfor.

 

Yogaens mål er at befri os fra lidelse og gøre os frie.

 

Namasté


BLOG: PÅ KNÆ FOR YOGA

 

Drømmen om at blive yogalærer startede for alvor under et genoptræningsforløb, hvor jeg mødte en yogalærer, der fik mine knæ og især mig selv på ret kurs igen. Forud var gået tre måneder med almindelig træning for at gøre knæet klar til rekonstruktion. Benene bare forsvandt under mig på vej op ad en trappe - senere skulle det vise sig, at årsagen var et knækket forreste korsbånd, som jeg havde levet med eller uden i årevis... 

 

Haserne! Haserne var allervigtigst at træne, blev jeg fortalt. En overset muskelgruppe - bare ikke i yogaen, hvor den ene efter det andet hundestræk og foroverbøjning lige præcist arbejder med muskler, sener og bindevæv på bagsiden af benene.

Og så balancestillinger, der får det hele integreret og koordineret.

Som en fantastisk sidegevinst opdagede jeg samtidig, hvilken glæde og energi yogaen gav mig. Fri for tænkeri og med et meget stærkere og mere smidigt "hylster" end nogensinde før.